Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Γεωλογία - Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου

Σενάριο μαθήματος: «Οι πόλεις μας».
Στην εικόνα βλέπετε, σε χάρτη, την κάτοψη της πόλης μας. Με γαλάζιο χρώμα ορίζεται η θάλασσα ενώ με μπεζ η ξηρά. Οι γραμμές ορίζουν τα οικοδομικά τετράγωνα. Στο αριστερό μέρος του χάρτη υπάρχει το υπόμνημα για να μπορέσετε να καταλάβετε όλα τα σύμβολα που αναπαριστάνονται στο χάρτη. Δεξιά πάνω αναφέρεται η κλίμακα του χάρτη. Το μήκος της γραμμής είναι ένα χιλιόμετρο. Πάνω αριστερά  μπορείτε να δείτε το προσανατολισμό. 
Στο πρώτο μέρος της εργασία, που έχετε υλοποιήσει μέχρι τώρα, τοποθετήσατε τα κατάλληλα κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να έρθουν να ζήσουν στην πόλη μας. Την εικόνα που δημιουργήσατε την βλέπετε παρακάτω. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε μια ευκρινέστερη έκδοση της εικόνας. Χάρτης "Οι πόλεις μας"
 Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα πρέπει να σχολιάσουμε τα διάφορα ζητήματα/ θέματα/ προβλήματα που εντοπίζουμε στην πόλη που δημιουργήσαμε. Ο καθένας και η καθεμία από εσάς μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο έγγραφο και να γράψει την άποψή του/της σχετικά με τις παρατηρήσεις που έχει να κάνει για την πόλη μας. Ο κάθε ένας και η κάθε μια θα υπογράφει την άποψη που θα διατυπώνει, σύμφωνα με το πρότυπο που θα δείτε στο κοινόχρηστο έγγραφο.
Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να εμφανιστεί το έγγραφο στο οποίο θα δουλέψουμε το δεύτερο μέρος του σεναρίου μαθήματος «Οι πόλεις μας».
https://docs.google.com/document/d/1b2Hw09uTvrOYruh8io4Vrgr25vJeZsg0J3DhB1gK8lA/edit?usp=sharing

2 σχόλια:

  1. Κατά την άποψή μου τα μέρη τα οποία εξυπηρετούνται άνθρωποι πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο ώστε να μπορούν όλοι να πηγαίνουν.Επισης τα μουσεία πρέπει να είναι στο κέντρο γιατί προσελκύουν πολλούς τουρίστες και αυτό βοηθά στην οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κυριε,
    εγω δεν μπορώ να σας στείλω mail. Σας παρακαλώ στείλτε μου εσεις που να το αποθηκεύσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υπενθύμιση