Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
Καλή επιτυχία!!!
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
Καλή επιτυχία!!!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων,
για το μάθημα Γεωλογία- Γεωγραφία, μπορούν να μελετήσουν στον παρακάτω
σύνδεσμο το διδακτικό υλικό με τίτλο "Σεισμοί και Ρήγματα. Το διδακτικό
υλικό ακολουθεί τη δομή του ιστοριοχάρτη.
Διδακτικό υλικό με τίτλο "Σεισμοί και Ρήγματα
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας, μπορούν να παρακολουθήσουν το βιντεοσκοπημένο πείραμα για την "Ανίχνευση αμύλου που παράγεται στα φύλλα κατά την φωτοσύνθεση".
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων να μελετήσουν το παρακάτω διδακτικό σενάριο με τίτλο "Άνθρωπος και θάλασσα", το οποίο αποτελεί Ομαδικής Συνθετικής Δημιουργικής Εργασίας στο μάθημα της Γεωλογία- Γεωγραφίας για το Β τετράμηνο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να συνεργαστούν με συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, ανά τμήμα, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ μας στο σχολείο, ώστε να ετοιμάσουν το βίντεο - εργασία τους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης, του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου, μπορούν να ανακτήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο το φύλλο εργασίας "Συγκρίνοντας ηφαίστεια από το παρελθόν στο παρόν" για τη μελέτη και σύγκριση του ηφαιστείου της Σαντορίνης και του ηφαιστείου της Αίτνας.
Φύλλο εργασίας "Συγκρίνοντας ηφαίστεια από το παρελθόν στο παρόν"Σειρά δορυφορικών εικόνων που απεικονίζουν την κορυφή του ηφαιστείου της Αίτνας (Ιταλία, Σικελία). Οι εικόνες ξεκινάν από τον Φεβρουάριο του 2021 και φτάνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Οι δορυφορικές εικόνες απεικονίζουν το ορατό φάσμα, ενώ με λευκό χρώμα παρουσιάζονται τα χιόνια κατά την χειμερινή περίοδο.
Σειρά δορυφορικών εικόνων που απεικονίζουν την κορυφή του ηφαιστείου της Αίτνας (Ιταλία, Σικελία). Οι εικόνες ξεκινάν από τον Φεβρουάριο του 2021 και φτάνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Οι δορυφορικές εικόνες δεν απεικονίζουν το ορατό φάσμα. Με μπλε χρώμα παρουσιάζονται τα χιόνια και η παρουσία νερού. Με φωτεινό κίτρινο χρώμα παρουσιάζονται οι ροές λάβας.
Οι παραπάνω σειρές δορυφορικών εικόνων προέρχονται από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel
Πηγή: EO Browser
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να μελετήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο Βιολογικές προσαρμογές.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α Τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να παρακολουθήσουν στα παρακάτω βίντεο κατολισθήσεις που συνέβησαν στις ελβετικές Άλπεις. Μετά την παρακολούθηση των βίντεο μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Δραστηριότητας 2 από το Φύλλο Εργασίας: Οι κατολισθήσεις ως φυσική καταστροφή, που δόθηκε στο σχολείο.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων παρακαλούνται να μελετήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο προκειμένου να προετοιμαστούν για την κλιματική συζήτηση νέων.
Υλικό μελέτης Σαντορίνη: Γεωλογική Ιστορία μέσα από βίντεο
Υλικό μελέτης Σαντορίνη: Γεωλογική Ιστορία μέσα από ψηφιακούς χάρτες
Playlist όλων των βίντεο στο YouTube
Το κόμικς για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια
Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων στον παρακάτω σύνδεσμο μπορούν να βρουν το κείμενο "Ο Π ο τ α μ ό ς, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ…" ώστε να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.
Ποτάμιες διεργασίες - Πλημμύρες
Flood Of The Seine At Vétheuil, 1881, Claude Monet (1840-1926) |
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να μελετήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο το εκπαιδευτικό υλικό για τις Ποτάμιες διεργασίες - Πλημμύρες. Το υλικό έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών.
Εκπαιδευτικό υλικό για Ποτάμιες διεργασίες - Πλημμύρες
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να μελετήσουν παρακάτω τη φόρμα με τα βίντεο και τους συνδέσμους για να διερευνήσουν το θέμα που έχουν επιλέξει και να ετοιμάσουν την παρουσίαση τους για το διδακτικό σενάριο "Όταν έλιωσαν οι παγετώνες":
Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στο πλαίσιο του μαθήματος Γεωλογία - Γεωγραφία, να τοποθετήσουν στον ψηφιακό μας χάρτη σημεία με βουνά της Ευρώπης. Τα σημεία αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν στο επίπεδο "Η γεωλογική ιστορία της Ευρώπης και η ορογένεση" και να σημειωθούν με κόκκινο χρώμα και σύμβολο βουνό, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
Ατμόσφαιρα με σκάλες και φίδια.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να μελετήσουν παρακάτω το εκπαιδευτικό παιχνίδι για την Ατμόσφαιρα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να παρακολουθήσουν στο παρακάτω βίντεο με ποιον τρόπο θα δουλέψουμε τον ψηφιακό χάρτη του διδακτικού σεναρίου Σημεία Ενδιαφέροντος για το μάθημα Γεωλογία - Γεωγραφία. Τις απορίες σας θα τις συζητήσουμε από κοντά στο σχολείο.
Στο παρακάτω ερωτηματολόγιο μπορείτε να βρείτε το υλικό που μελετήσαμε για τον πολυμερισμό του πετρελαίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να βρουν στην παρακάτω σύνδεσμο το σχέδιο μαθήματος για τη Κλιματική Κρίση, το οποίο έχει τη μορφή ιστοριοχάρτη.
Ο ιστοριοχάρτης της Κλιματικής Κρίσης
Οι
μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου
Χανίων μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο την αναλυτική
περιγραφή της εργασίας τους με θέμα "Συνέντευξη από κάποιο οικείο
πρόσωπο που έχει ζήσει τη μετανάστευση"
Τα HOAXes και οι ψευδείς ειδήσεις στο εκπαιδευτικό περιβάλλον
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε το θεωρητικό μέρος του διδακτικού σεναρίου μας και τα βήματα υλοποίησης του διδακτικού σεναρίου μας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να βρουν στην παρακάτω σύνδεσμο το σχέδιο μαθήματος για τη Κλιματική Κρίση, το οποίο έχει τη μορφή ιστοριοχάρτη.
Επιλέξτε τον σύνδεσμο για να παίξετε
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων
μπορούν στα παρακάτω βίντεο να μελετήσουν θέματα σχετικά με το κεφάλαιο
του Άνθρακα. Για την υλοποίηση της γνωστικής διαδικασίας οφείλουν να
συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο του συνδέσμου.
Ερωτηματολόγια "Χρήσεις και Ιδιότητες των Μετάλλων"
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να παρακολουθήσουν στο παρακάτω βίντεο την εργαστηριακή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, στο πλαίσιο του μαθήματος Γεωλογία - Γεωγραφία, με τίτλο "Σεισμική τράπεζα".
Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στο πλαίσιο του μαθήματος Γεωλογία - Γεωγραφία, να τοποθετήσουν στον ψηφιακό μας χάρτη σημεία ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σημεία αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν στο επίπεδο "Ευρωπαϊκή Ένωση" και να σημειωθούν με μπλε χρώμα και σύμβολο αστέρι, όπως φαίνεται και στην εικόνα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων , στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας, μπορούν παρακάτω να μελετήσουν το ψηφιακό υλικό του μαθήματος για τα αλκάλια.
Αλκάλια ονομάζονται τα στοιχεία της 1ης ομάδας του περιοδικού πίνακα πλην του υδρογόνου. Τα στοιχεία της ομάδας των αλκαλίων είναι το λίθιο (Li), το νάτριο (Na), το κάλιο (K), το ρουβίδιο (Rb), το καίσιο (Cs) και το φράγκιο (Fr), το οποίο είναι ασταθές τεχνητό στοιχείο και δεν το συναντάμε στη φύση.
Παίζοντας με τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να δουν στον παρακάτω σύνδεσμο το διδακτικό σενάριο με τίτλο "Γνωρίζοντας τη λιθόσφαιρα"
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, στο πλαίσιο του μαθήματος Γεωλογία- Γεωγραφία μπορούν να μελετήσουν το θέμα των ανοιχτών κλιματικών δεδομένων στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.
Μελέτη ανοιχτών κλιματικών δεδομένων
Παίζοντας με τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να θυμηθούν όσα διδάχθηκαν την προηγούμενη χρονιά, στο μάθημα της Χημείας Β΄ Γυμνασίου, μελετώντας τους παρακάτω συνδέσμους.
Θεωρία: Άτομα- Μόριο, Ατομικός αριθμός, Μαζικός αριθμός.
Παιχνίδι με άτομα και περιοδικό πίνακα:
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων μπορούν να επισκεφτούν στον παρακάτω σύνδεσμο την εικονική εκδρομή με τίτλο Ποτάμιες Πλημμύρες.
Ποτάμιες ΠλημμύρεςΤο ερωτηματολόγιο για τις θάλασσες της Ευρώπης
Καλωσορίσατε στο παιχνίδι: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στο ιστολόγιο του παιχνιδιού.
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
Καλή επιτυχία!!!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων να μελετήσουν το παρακάτω διδακτικό σενάριο με τίτλο "Άνθρωπος και θάλασσα", το οποίο αποτελεί Ομαδικής Συνθετικής Δημιουργικής Εργασίας στο μάθημα της Γεωλογία- Γεωγραφίας για το Β τετράμηνο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να συνεργαστούν με συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, ανά τμήμα, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ μας στο σχολείο, ώστε να ετοιμάσουν το βίντεο - εργασία τους.
Σύνδεσμος για το σενάριο μαθήματος με τίτλο "Άνθρωπος και θάλασσα".